Do hrnce vložíme vepřový bůček nebo ramínko, koleno a jazyk. Vše zalijeme studenou vodou, přistavíme na oheň a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout. Vychladlé maso obereme z kostí a nakrájíme. Jazyk oloupeme a také nakrájíme. Pak jej přidáme k masu. Na kostičky nakrájíme žemle a zvlhčíme je masovým vývarem. Maso, jazyk, syrová vepřová játra a vymačkané žemle umeleme v mlýnku na maso. Promícháme, podle potřeby osolíme, opepříme a nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Pekáček vytřeme sádlem, naplníme připravenou masovou směsí, uhladíme a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Prejtem také můžeme naplnit přiravená střívka, zašpejlovat je a krátce povařit. Podáváme s vařenými brambory a kysaným zelím.