Staňte se našimi fanoušky na:

Jitrocelový sirup

Autor receptu: Georgina (161 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
40× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Mladé omyté listy jitrocele (dlouhé listy) vrstvíme do vypařené sklenice, každou vrstvu zasypeme cukrem. Když je sklenice plná uložíme do chladna. Listy pustí šťávu a na dně se ukládá sirup. Z proslazených listů si uděláme čaj. Jitrocelový sirup je ideální na tlumení kašle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie10 |10. května 2013
SUPER Odpovědět
monika81v |9. května 2013
jednoduché a účinné, super věc Odpovědět
Georgina |8. května 2013
Už si můžete najít místa kde jitrocel roste, mladé listy trhané před tím než začne rostlina kvést jsou nejlepší. Odpovědět
Králíček |4. května 2013
Zkusím) Odpovědět
Dandik60 |4. května 2013
zkusím Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Sofii |25. dubna 2013
Léčitel mi řekl, že jitrocelový sirup je moc dobrý na hlasivky, takže až nasbírám jitrocel v nějaké zdravější oblasti, tak ho určitě vyrobím :-) Odpovědět
pajunc |1. dubna 2013
to by me nenapadlo, super, ukladam :-) Odpovědět
kote19 |2. března 2013
skusím :) Odpovědět
antonin.vavrik |28. února 2013
Další z receptů mojí mámy :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!