JIŽANSKÉ KUŘE V míse promícháme mletou papriku, kajenský pepř, sušený česnek, tymián, sušenou cibuli, mletý bílý a černý pepř a sůl. V této směsi obalíme maso, necháme proležet, zalijeme kefírem a opět necháme chvíli proležet. Vložíme kuře, dobře promícháme a necháme proležet. Hladkou mouku smícháme s meltou paprikou a kajenským pepřem. V této směsi obalíme kusy kuřete, smažíme zprudka dozlatova a poté vložíme na 15–20 minut do trouby na 160 °C. SALÁT Zelí, cibuli a celer (nezapomeňte před krájením oškrábat vrchní tužší vlákna) nakrájíme na drobné kostičky, mrkev na tenké nudličky. Majonézu smícháme se solí, pepřem, cukrem, octem a citronovou šťávou a do dresinku vmícháme zeleninu. Necháme v lednici proležet.