Staňte se našimi fanoušky na:

Jogurtové kostky tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NEPEČENÉ 1kg cukrářských piškotů (2 balíčky Fine Life), 450g bílého jogurtu (3 kelímky), 2 sáčky vanilkového cukru, 6 lžic moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 100g rybízové džemu + ŽELÉ: sáček červeného dortového želeé, 2 lžíce cukru krupice, 400ml vody, šťáva z 1/2 citronu Na dno malého pekáčku s fólií rozložte 1/3 piškotů. Na ně rozetřete světlou náplň vymíchanou ze 150g jogurtu s 2 sáčky vanilkového a 2 lžícemi moučkového cukru. Na náplň rozložte druhou vrstvu piškotů, na ně rozetřete tmavou náplň ze 150g jogurtu s kakaem a 2 lžícemi moučkového cukru (je nutné pořádně vymíchat!). Dáme třetí vrstvu piškotů a na ně ovocnou náplň ze zbylého jogurtu (150g) s rybízovým džemem a zbytkem moučkového cukru (2 lžíce). Takto navrstené nechte v chladu cca hodinu. V kastrůlku promíchejte želé s krupicovým cukrem a směs zalijte 4001ml vody (viz návod). Přiveďte k varu, asi minutu povařte, odstavte a vmíchejte citronovou šťávu. Chladnoucí želé rozlijte na zchladlý dezert a dejte v pekáčku do chladničky, do druhého dne odležet. Hotový nakrájejte na kostky - podává se hodně vychlazené. MALINOVÉ 10 vajec, 200g cukru krupice, 200g polohrubé mouky + KRÉM: 300g malin (čerstvé, mražené nebo kompot), 160g moučkového cukru, 300g malinového jogurtu, sáček malinového pudinku, 400ml smetany na šlehání, sáček ztužovače šlehačky + OZDOBA: čerstvé maliny Z bílků ušlehejte pevný sníh a po lžících zapracujte krupicový cukr a pak žloutky (jeden po druhém). Do pěny stěrkou vmíchejte mouku, těsto pak rozdělte na poloviny a každou rozetřete do pekáčku asi 25x35cm s pečícím papírem. Piškotové pláty hned upečte dozlatova na 180°C a hotové nechte úplně vychladnout. Krém: Maliny rozmačkejte vidličkou a promíchejte s moučkovým cukrem, počkejte až pustí šťávu a směs propasírujte přes sítko. Do kastrůlku naložte jogurt, přidejte v malinové šťávě rozmíchaný pudink, promíchejte a hmotu přiveďte za stálého míchání k varu. Provařený krém odstavte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Všlehejte smetanu se ztužovačem a polovinu vmíchejte do vlažného malinového krému. Pak polovinu růžové náplně rozetřete na jeden ze zchladlých plátů, vrstvu uhlaďte a překryjte zbytkem vyšlehané smetany (trochu šlehačky si nechte na ozdobu). Náplně zakryjte druhým plátem a rozetřete zbytek malinového krému. Povrch uhlaďte a narýhujte ho dekorativně vidličkou. Zchladlý moučník nakrájejte na kostky, každou ozdobte šlehačkovou pusinkou a dejte na ně čerstvé maliny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!