Staňte se našimi fanoušky na:

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ingredience v postupu

Pracovní postup:

Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky, pepře a trošky soli. Dáme do chladna. Malé řízečky vyndáme z marinády a zprudka osmažíme z obou stran na oleji (másle). Poté je i se zbylou marinádou přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy vymazané máslem, přidáme rajčátka pokrájená na půlky, ještě trochu osolíme a opepříme a dáme dopéct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží. Do jogurtové marinády můžeme použít místo papriky, česneku a soli lžíci grilovacího koření. Kuřecí řízek nebo krůtí 600 g Bílý jogurt - tučný nebo zakysaná smetana 400 g Petrželka - posekaná 3 lžička Mletá sladká paprika 2 lžička Česnek nastrouhaný 2 stroužek Sůl a pepř Cherry rajčátka - vanička 200 g Olej nebo máslo Grilovací koření

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |8. listopadu 2014
mňááááám 1++ Odpovědět
Vlastik |6. prosince 2013
Super 1* Odpovědět
daja55 |13. listopadu 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Evka|13. listopadu 2013
Co nejdříve vyzkouším, vypadá to slibně. Odpovědět
JarcaPralinka|13. listopadu 2013
hmm zkusím, ukládám :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!