Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky, pepře a trošky soli. Dáme do chladna. Malé řízečky vyndáme z marinády a zprudka osmažíme z obou stran na oleji (másle). Poté je i se zbylou marinádou přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy vymazané máslem, přidáme rajčátka pokrájená na půlky, ještě trochu osolíme a opepříme a dáme dopéct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží. Do jogurtové marinády můžeme použít místo papriky, česneku a soli lžíci grilovacího koření. Kuřecí řízek nebo krůtí 600 g Bílý jogurt - tučný nebo zakysaná smetana 400 g Petrželka - posekaná 3 lžička Mletá sladká paprika 2 lžička Česnek nastrouhaný 2 stroužek Sůl a pepř Cherry rajčátka - vanička 200 g Olej nebo máslo Grilovací koření