Staňte se našimi fanoušky na:

Jogurtové věnečky s medovo-pomerančovou polevou a mandlemi

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Promícháme jogurt s cukrem, vejcem a rozpuštěným máslem. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přilijeme jogurtovou směs a vše prohněteme do hladkého těsta. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut odpočívat. Pak těsto rozdělíme na 16 stejných dílků, z každého uděláme kuličku a tu rozmáčkneme na placičku. Uprostřed placičky promáčkneme dírku koncem vařečky a dotvarujeme věneček. Věnečky smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova. V kastrůlku smícháme med s rumem a šťávou vymačkanou z většího pomeranče. Směs přivedeme k varu a necháme chvilku zredukovat, aby nebyla moc řídká, přitom ji stále mícháme. Smažené věnečky z jedné strany namočíme do polevy a posypeme nudličkami mandlí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |29. dubna 2013
paráda Odpovědět
Žanetka |29. dubna 2013
to je zajímavé, nedokážu si představit tu chuť ale určitě to musí být dobré :) Odpovědět
holub|22. září 2013
vypadají k nakousnutí Odpovědět
uuu|14. května 2013
hezké Odpovědět
vonaskovajirina|3. května 2013
Lepší než vdolky či koblihy... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!