Do pekáče dáme nakrájenou anglickou nebo podobnou slaninu oravskou. Než se opeče a pustí tuk, nakrájíme velkou cibuli na púlměsíčky a osmahneme se slaninou. Kuřecí stehna zbavíme sádla, okořeníme grilovacím, italským kořením, mletým pepřem, mletým kmínem, může být i Baby Grill, jak to máte rádi. Než vložíte kuře do pekáče, necháme na malou chvilku pokrájený česnek provonět. Přihodíme větvičky thymiánu. Stehna pečeme asi 1 hodinu, pomazaná máslem, zpočátku zakrytá, občas polijeme šťávou z výpeku. Plátky žampionů lehce opečeme s troškou soli a mletého kmínu a přidáme ke kuřeti. Do šťávy rozdrobíme masox, přilijeme horkou vodu a přidáme chřest ze sklenice, nebo předpřipravený čerstvý. Těstoviny vaříme podle návodu na zkus v osolené a Vegetou či bujónem ochucené vodě. Může se vložit kousek libečku nebo rukoly a pár kapek oleje. Kuřecí porce vyjmeme z výpeku. Pak odebereme cibuli s česnekem a slaninou, rozmixujeme a přecedíme zpět. Na talíři můžeme dozdobit barevně zeleninou podle chuti a fantazie.