Staňte se našimi fanoušky na:

Kabačky dušené na másle

Autor receptu: kattyr (386 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

Pracovní postup:

Opláchnuté kabačky pokrájíme na kolečka, osolíme, vložíme na rozehřáté máslo a dusíme pod pokličkou do změknutí asi 10 minut. Při dušení kastrolem občas potřeseme, aby se kabačky nepřichytili.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |5. června 2014
Ruské slovo kabačok najdete v „Akademickém slovníku ruského jazyka“ s těmito významy: 1. druh tykve s bílými oválnými plody; 2. jedlý nedozrálý plod tykve. „Velký rusko-český slovník“ uvádí ještě další význam: jídlo z této tykve, zpravidla s nádivkou ze sekaného masa a rýže. A aby toho nebylo málo našel jsem ještě další význam a sice, že je to v Rusku druh zelených paprik, které před přípravou oloupeme, konce seřízneme a lžičkou vyškrabeme semena. Rád bych toto jídlo zkusil, ale nemám zdání, kde kabačky sehnat. Odpovědět
biglol |27. dubna 2013
dovolím si odpovědět za autorku, kabačky jsou druh tykve a na másle jsou skvělé :-) Odpovědět
aťka |9. února 2013
co jsou to prosím "kabačky"? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!