V míse smícháme maso s kořením. Dobře zpracujeme. Přidáme postrouhanou cuketu a znovu zapracujeme. Cuketa pouští hodně vody, proto nepřidávám vejce, ale za to přidáme strouhanku. Přidáme jí tolik, aby nám vznikla hmota, která se bude dobře tvarovat v dlaních. Nesmí se moc lepit nebo naopak rozpadat ( lepí se = přidej strouhanku, rozpadá se = přidej nastrouhanou cuketu). Jakmile je konzistence hmoty v pořádku, začneme podle libosti tvořit karbenátky. Já dělám většinou min. centimetr široké (karbenátek = z masa udělám kuličku a tu pomocí dlaní vytvaruji na placičku/bochánek). Vzhledem k tomu, že strouhanku přidám už v základu, neobaluji v ní karbenátky před smažením (tak to dělám já, vyzkoušejte a klidně si recept upravte :). Nachystám si pánev ideálně s nepřilnavým povrchem. Potřu olejem a před zahrátím pánve rozetřu olej papírovým obrouskem. Pánev rozpálím a začnu karbenátky "smažit" po obou stranách (pokud se budou připalovat, přidám trochu oleje). Z pánve sundávám, jakmile mají zlatavou až lehce hnědou barvu. Každý karbenátek po osmažení nechám okapat na ubrousku. (Snažím se z něj vysát přebytečný tuk). Podávám se šťouchanými bramborami a zeleninkou (brambory dám vařit do osolené vody dřív než začnu chystat karbenátky. Abych na ně pak nemusela čekat ;).