Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna dušená s rajskými jablky

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Před vlastní přípravou kachnu důkladně očistíme a vykucháme. Dvě hodiny před přípravou ji osolíme. Kachnu položíme na pekáč, slaninu vyškvaříme, sádlem polijeme kachnu, vložíme do horké trouby a pečeme do růžova. Občas podléváme tukem. Kachnu vložíme do rendlíku, přidáme k ní nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou do změknutí. Během dušení podléváme kachnu vývarem, nakonec přidáme víno a rajčata a vše dodusíme. Měkkou kachnu vyjmeme, nakrájíme na porce, omáčku procedíme, posypeme paprikou, přisladíme a povařenou přeléváme na porce kachny na talířích. Podáváme s bramborami, rýží, těstovinami nebo s krupicovými noky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
klara4 |13. února 2013
krásně propečené Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!