Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna na hruškách

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytou kachnu osolíme na povrchu i uvnitř. Hrušky nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Polovinu nakrájených hrušek vložíme do kachny společně s tymiánem, skořicí a máslem. Otvor zašijeme, kachnu dáme na pekáč, podlijeme vínem a polovinou zeleninového vývaru. Přiklopíme vrchním pekáčem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C cca 60 minut. Pak přidáme ke kachně zbylé hrušky a pečeme dalších 30 minut. Během pečení kachnu poléváme výpekem, v případě potřeby podléváme zbylým vývarem. Pak pekáč odklopíme a teplotu trouby zvýšíme na 190°C. Občas kachnu poléváme výpekem a dopečeme ji do zlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
ano dávám 1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!