Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna na pomerančích

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do remosky na rozehřátý tuk. Posypeme ji tymiánem a pečeme. Maso během pečení nepodléváme, pustí šťávu samo. Dle potřeby podlijeme až ke konci pečení. Před dokončením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze dvou pomerančů a lžičku nastrouhané pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na středně silná kolečka (cca 2 mm) a krátce je prohřejeme ve šťávě. Měkké porce kachny pokládáme na vyhřáté talíře, přeléváme šťávou, obklademe kolečky pomeranče a ihned podáváme. Kachnu můžeme péct celou i naporcovanou a také rovněž na pekáči v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
junkie09 |3. června 2013
mňamka Odpovědět
Šuldeska |15. května 2013
Dobrá kachnička. Odpovědět
dajul |9. května 2013
dobrota Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!