Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna pečená s cibulí

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachnu omyjeme a osušíme.Cibuli prolisujeme, vmícháme do másla a směs osolíme a opepříme.Naplníme kachnu a zašijeme ji.Na oleji ji ze všech stran opečeme, a pak asi 1 hodinu vaříme v osolené vodě.Kachnu vyjmeme, potřeme směsí z rajčatového protlaku, másla a citronové šťávy.V rozehřáté troubě upečeme dočervena.Mezitím připravíme oblohu:Z rajčat vybereme dužinu a naplníme je směsí zeleniny, 3 uvařených a na kostičky nakrájených brambor, majonézy, citronové šťávy, soli a pepře.Zbývající brambory, z nichž vydlabeme vnitřky, upečeme na oleji dozlatova.Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zbývající rajčatový protlak a opečeme na oleji. Touto směsí naplníme připravené brambory.Přílohou je dušená rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!