Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna pečená v šouletu

Autor receptu: Uzzi1 (356 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrách a kroupy zvlášť uvařit do měkka. Kachnu naporcovat, osolit a okmínovat a na rozpáleném oleji ji z obou stran orestovat do zlatova. Kachnu vyjmout a do výpeku dát cibuli krájenou na kostičky a prolisovaný česnek a také orestovat do zlatova. Pak česnek s cibulí spolu s výpekem z kachny zamíchat do hrachu, přidat kroupy, osolit, opepřit, dochutit majoránkou a důkladně promíchat. Pekáč vymazat sádlem, vložit do něj porce kachny, zakrýt šouletem. Péct v předehřáté troubě na 150 stupňů, až je kachna měkká.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

antonin.vavrik |10. března 2013
Já vždycky myslel, že se šoulet peče uvnitř kachny jako nádivka Odpovědět
petr.helman.5|6. června 2013
Tak to musím vyzkoušet Odpovědět
007levap|3. května 2013
také tak dělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!