Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna plněná králíkem

Autor receptu: danca.popovicova (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachnu i králíka pořádně omyjeme vlažnou vodou. Králíka vykostíme, posypeme grilovacím kořením a nacpeme do kachny. Z mléka a rohlíku si utvoříme hustší směs, přidáme špetku soli a pepře. Tuto směs vtlačíme do kachny rovnoměrně kolem králíka. Kachnu posypeme kmínem, provensálským kořením a sladkou paprikou. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou asi do 3/4 pekáče. Do vody kolem kachny rozprostřeme karotku, na plátky nakrájený česnek, na drobno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, žampiony a rozmarýn. Přikryjeme druhým pekáčem a dáme do předehřáté trouby (200°C) péct zhruba hodinu. Po hodině sundáme vrchní pekáč a pečeme ještě půl hodiny, dokud maso není úplně měkké. Podáváme tak, že na talíř rozprostřeme plátky knedlíku, dáme kousek kachny, kousek králíka a trochu žemle a podlijeme trochou vypečené šťávy. Kdo má rád může si dodat i zeleninu, která zbyla v pekáči.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vilemina |20. prosince 2013
Tak to je opravdu zajímavá shoda: moje prababička za války nacpala králíka do husy - a celé rodině je tato historka k posměchu již několik generací...ale pravda je, že králíka nevykostila. Leč uvažovala správně, že králík je suchý, husa tučná, tak se to dobře využije. Někdy třeba zkusím, ale myslím, že bych pekla déle - i samotnou kachnu dělám skoro tři hodiny. A škoda tam přidávat grilovací koření... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!