Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna po myslivecku

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 5 kuliček jalovce
  • 5 kuliček černého pepře
  • 30 g sušených hub
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření (12%-19%)
  • 7 cibulí (malých)
  • 1 celá kachna (asi 2,5 kg kachního masa)

Pracovní postup:

Kachnu zevnitř i na povrchu osolte, okořeňte zázvorem a nahrubo pomletým pepřem. položte na pekáč, přidejte na polovinu rozkrojené cibule a jalovec. Podlijte vodou, zakryjte alobalem, dejte do trouby a pečete 90-120 minut při teplotě 200°C. Během pečení podle potřeby dolévejte teplou vodou a současně maso podlévejte vypečenou šťávou. Když kachna zašne měknout, přidejte propláchnuté-namočené houby a přilijte víno. Upečenou kachnu vyjměte, šťávu zaprašte moukou, přilijte smětanu, rozmíchejte a krátce povařte. Pečenou kachnu rozporcujte a podávejte jí politou šťávou s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky a brusinkovým kompotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
Jana 9|27. března 2014
Mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!