Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsa na pomerančích a červeném víně

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Kachní prsa omyjeme a kůži nařízneme. Osolíme a opepříme.
  2. Smícháme víno a pomerančovou šťávu s kolečky pomeranče. Do této směsi prsa naložíme nejlépe přes noc.
  3. Druhý den prsa osušíme papírovou utěrkou a osmažíme je na trošince oleje kůží dolů asi 5 minut. Z druhé strany opékáme další 4 minuty.
  4. Dáme do pekáčku, přidáme pomerančovou marinádu zakryjeme a pečeme 6 minut na 200 °C.
  5. Výpek z pekáčku nalijeme do pánve, na které jsme prsa opékali a necháme na plotně vyvařit vodu. Poté odstavíme, vmícháme kousek másla a získáme tak krémovitou omáčku.
  6. Kachní prsa podáváme například s bramborovou kaší přelité omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
sonizna |28. dubna 2015
Zkusím Odpovědět
objev |27. dubna 2015
Úprava je rychlejší, protože smažíme jen prsa, ne celou kachnu. nejlepší je domácí kachnička.... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!