Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsa na pomerančích s mandlemi

Autor receptu: PetaDomca (283 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

1. Kachní prsa vykostíme. Z kostí uvaříme v osolené vodě vývar, přecedíme ho a odložíme. 2. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, zapečeme, podlijeme vývarem a zvolna pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vývarem. 3. Mezitím na pánvi připravíme z cukru pokropeného vodu světlý karamel, přidáme kečup a zalijeme vínem. 4. Na upečená kachní prsa položíme 2-3 plátky oloupaného pomeranče zbaveného bílé slupky, přelijeme ochuceným karamelem smíchaným s nemastnou vypečenou šťávou z kachny a v troubě ještě krátce podusíme. Porce doplníme plátky opražených oloupaných mandlí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!