Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsa na víně s pečenými jablky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachní prsa osolíme, opepříme, dáme do pekáčku, obložíme plátky mrkve, celeru a cibule, ochutíme novým kořením, bobkovým listem a tymiánem, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou. Po chvíli je propíchneme, aby sádlo lépe vyteklo a průběžně obracíme. Ke konci pečení odebereme část vypečeného tuku, prsa podlijeme vínem, přidáme na plátky nakrájená rajčata, brusinky (případně rybízový džem), kečup, šťávu z půlky pomeranče a dopečeme a dopečeme doměkka. Pak pekáč odkryjeme, aby kůže zčervenala. Maso vyndáme, omáčku prolisujeme, promícháme s půlkou pomeranče nakrájeného na kousky a prohřejeme. Příloha rýže a jablka. Pečená jablka: Jablka po obou stranách skrojíme, odstraníme vypichovačem jádřince, po obvodu ozdobně nakrojíme, potřeme citronovou šťávou, posypeme cukrem a podlité vodou upečeme v troubě. Před podáváním ozdobíme brusinkovým kompotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!