Necháme svářet (redukovat) červené víno, cca 40 minut, budeme se řídit hustotou, která by měla být asi jako sirup. Ve vodě uvaříme zelenou čočku, po změknutí (nesmí být rozvařená) ji scedíme. Rozpustíme si 3 lžíce másla a orestujeme na nich šalotku, česnek a tymián. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a lehce prohřejeme. Pak přidáme uvařenou čočku, osolíme a opepříme. Nakonec zjemníme trochou másla a přidáme balzamikovou redukci. Kůži kachních prsou nařízneme na kostičky (nekrájejte do masa), osolíme a opepříme. Na suché pánvi pečeme pomalu na kůži, vypeče se z ní dostatek tuku a tak nemusíme žádný přidávat. Pečeme asi 12 minut, podle velikosti prsou, potom je obrátíme a pečeme asi 3 minuty i z druhé strany. Na každé upečené prso dáme kousek másla a necháme ho "dojít" asi 15 minut v troubě vyhřáté na 120°C. Správný stav poznáme, když maso stiskneme a to lehce pruží, při krájení nevyteče šťáva. Do zredukovaného vína přidáme výpek z prsou a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem, zjemníme máslem.