Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsa s kaštanovou nádivkou

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rohlíky nakrájet na kostičky a nechat krátce sušit v troubě. Cibulky nakrájet nadrobno, kaštany překrojit. Na pánvi rozehřát 4 lžíce másla a cibulku orestovat, přidat kaštany, nasekanou petrželku, osolit, opepřit a krátce opéct. Směs nechat vychladnout, pak smíchat s nakrájeným rohlíkem, přidat vejce a mléko, podle potřeby osolit. Kachní prsa omýt a kůži několikrát naříznout. Dlouhým nožem proříznout kapsu a naplnit ji nádivkou, pak prsa osolit, opepřit a zprudka opéct na zbytku másla. Orestovaná kacjní prsa přendat i s výpekem do pekáčku kůží nahoru. Přilít trochu vody nebo vývaru a péct na 180°C dozlatova. Pak maso vyndat a uchovat v teple. Výpek zaprášit moukou, oretovat, zalít vodou a rozšlehat metličkou. Provařit a podle potřeby dosolit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Pavluška |23. prosince 2013
Hezké určitě i chutné, kachna by byla, jen ty kaštany sehnat a zkusíme. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!