Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsa s omáčkou z červeného vína

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kůži na kachních prsou nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a lehce potřeme olejem. Prsa opečeme na pánvi kůží dolů, potom je otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Vložíme je do trouby předehřáté na 160 °C a 4 minuty dopékáme. Necháme maso 3 minuty odležet a nakrájíme je na plátky. Na omáčku svaříme víno s tymiánem na pětinu množství. Ochutíme cukrem, solí a pepřem. Přilijeme portské víno, přidáme máslo a umixujeme. Na přílohu ovaříme fazolky. Šalotku nakrájenou najemno zpěníme na másle s česnekem a slaninou. Osolíme, přidáme fazolky a krátce vše prohřejeme. Na talíře servírujeme fazolky, na plátky nakrájená kachní prsa a porce lehce přelijeme omáčkou z červeného vína.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!