Drůbeží roláda s pomerančovou omáčkou
100
0
1
Kůži na kachních prsou nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a lehce potřeme olejem. Prsa opečeme na pánvi kůží dolů, potom je otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Vložíme je do trouby předehřáté na 160 °C a 4 minuty dopékáme. Necháme maso 3 minuty odležet a nakrájíme je na plátky. Na omáčku svaříme víno s tymiánem na pětinu množství. Ochutíme cukrem, solí a pepřem. Přilijeme portské víno, přidáme máslo a umixujeme. Na přílohu ovaříme fazolky. Šalotku nakrájenou najemno zpěníme na másle s česnekem a slaninou. Osolíme, přidáme fazolky a krátce vše prohřejeme. Na talíře servírujeme fazolky, na plátky nakrájená kachní prsa a porce lehce přelijeme omáčkou z červeného vína.