Kachní prsa po kůži nařízneme osolíme opepříme z obou stran. Mezitím si oloupu brambory a nakrájím do tvaru hranolek. Rozpálím si olej na hranolky a pánvičku na prsa. Do rozpáleného oleje na hranolky vložím nakrájené osušené brambory, které dělám naplno cca 5 až 8 min. záleží na typu brambor. Na středně rozpálenou pánvičku vložím prsa kůží dolů. Tak to dělám prsa cca 15 min. záleží na kůži podlej barvy a postupně slévám Vypečené sádlo. Poté otočím a přibližně dalších 15 min. dělám po stranách a druhé strany.
Pepřovou omáčku udělám tak, že si rozpustím jednu lžíci másla a do něj vložím rozdrcený pepř (cca 10 kuliček). Nechám pár minut zpěnit a přiliji trochu vína, opět nechám provařit. Pak přiliji trochu smetany a výpek z masa. To redukuji do požadované hustoty.