Na pánev dáme kůží dolů kachní prsa, která osolíme, opepříme a pečeme do zlatova. Po chvíli otočíme a dopečeme v troubě na 200°C, tak aby byla propečená. Upečené maso přendáme na prkénko a necháme několik minut odpočinout, aby si zachovalo šťávu. Jablečný džus pomalu redukujeme, až vznikne sirup, tímto potřeme upečená kachní prsa. Umytá jablka golden zabalíme do alobalu a pečeme na plechu v troubě při 150°C do měkka. Po upečení propasírujeme jablka přes jemný cedník do misky. Omyjeme a osušíme polníček, dáme do salátové mísy a zalijeme zálivkou připravenou z vymačkaného pomeranče s olivovým olejem, přidáme najemno nakrájené jablko granny smith, vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Nakrájená kachní prsa podáváme na talíř s pyré z pečených jablek a vše doplníme připraveným salátem.