Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsíčka v medové omáčce

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachní prsíčka ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Opékáme je nejlépe v litinovém hrnci 6-8 minut, nejdříce stranou porostlou kůží. Opečené maso vyjmeme a tuk slijeme. V hrnci necháme zkaramelizovat med a jemně nakrájenou šalotku, směs rozředíme bílým vínem a 20 cl vody. Necháme 5 minut odpařovat. Potom vše rozmixujeme, dochutíme a uchováme v teple. Prsíčka nakrájíme na tenké plátky a podáváme s omáčkou na nahřátých talířích. Vynikajícím doplňkem této sladkokyselé pochoutky jsou jablka dušená na másle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
liza |18. února 2013
vypadá to báječně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!