Očistěnou kachnu omyjeme, osušíme, kůži i vnitřek osolíme a posypeme kmínem. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití, obrácení a sebrání vypečeného sádla. Jablka vložíme do břišní dutiny nebo je susíme ve výpeku. Do červena upečenou kachnu vyjmeme a naporucujeme, vypečené sádlo slijeme, výpek podlijeme vodou a povaříme. Než se kachna upeče, připravíme si červené zelí. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zelí, lžičku soli a lžičku kmínu, přelijeme horkou vodou a pod pokličkou dousíme doměkka (cca 3/4 hod.). Ke konci dušení vlijeme víno, přisladíme a nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. za občasného promíchání povaříme, podle chuti přisolíme nebo přikyselíme octem a podáváme jako přílohu k pečené kachně s knedlíkem.