Staňte se našimi fanoušky na:

Kadeřávek

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

SELSKÝ Dobře oprané listy nejdřív krátce povařte ve vodě a nechte okapat, překrájejte na nudličky a dejte dusit na olej s cibulí a trochou česneku. Po 10ti minutách přidejte na kostičky nakrájené uzené maso (nebo šunku) a dejte do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku. Posypte strouhaným sýrem a navrch pak poskládejte plátky syrových brambor, pokmínujte je, trochu pomažte tukem a zvolna pečte asi 30 minut - až budou brambory měkké a opečené. V TĚSTÍČKU Proužky předem krátce povařeného kadeřávku máčejte v těstíčku z vajec, mouky, mléka a strouhaného sýra. Smažte v rozpáleném oleji a podávejte se zakysanou smetanou a křenem, případně s teplou šunkou a vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!