Rozinky naložíme do 80% rumu. Mléko, kysanou smetanu, žloutky a cukr prošleháme, pak přidáme mouku a zlehka promícháme, trošku osolíme a přidáme rozinky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak ho velmi opatrně vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme těsto, z jedné strany ho zlehka osmažíme dozlatova a hned jak těsto vyskočí, obrátíme ho. Palačinku vyndáme a na nahřátém talíři roztrháme vidličkou na kousky. Pak lehce posypeme moučkovým cukrem a vrátíme do pánve s trochou másla. Kousky asi 1-2 minuty ještě s cukrem z obou stran opečeme tak, aby mírně zkaramelizoval. Pak lehce zaprášíme moučkovým cukrem a podáváme se švestkovým či borůvkovým nebo jahodovým žahourem. Dále připravíme různé džemy nebo kompoty, brusinky a dozdobíme čerstvým ovocem a šlehačkou, kterou dáme zvlášť v misce.