Do hnětací nádoby dáme nejdříve 300 ml mléka, přidáme 25 g rozpuštěného másla a pak všechnu mouku - 250 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky, 125 g pšeničné chlebové nebo žitné mouky (mouky si předem smícháme v jiné nádobě). Na mouky dáme 10 g droždí s 5 g cukru na jednu stranu nádoby a na druhou stranu 10 g soli. Pekárnu zapneme na program TĚSTO. Po vykynutí si těsto rozdělíme na kusů 12 kusů a vytvarujeme si pěkné kulaté bochánky, které necháme ještě 10 minut kynout. Pomocí kráječe na jablka si vytlačíme na bochánky hluboký dekor kytičky, obrátíme je dekorem dolu a necháme kynout ještě 15 minut. Kytičky obrátíme zpět dekorem nahoru, pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem, kmínem, sezamovými, dýňovými, slunečnicovými nebo lněnými semínky a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C cca 10 minut.