Staňte se našimi fanoušky na:

Kajmak=sýr

Autor receptu: pes (240 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plnotučné mléko svaříme a necháme stát v chladu do druhého dne.Druhý den sebereme vzniklý škraloup,vložíme jej do dřevěné nádoby,trochu osolíme a přikryjeme utěrkou a dřevěným poklopem.Druhý den postup opakujeme s další várkou mléka.Vrstvy škraloupu ukládáme jednu na druhou.Kajmak postupně zraje.Několika dennímu kajmaku se říká mladý kajmak,chuťově má blíž k máslu a používá se do pečiva,jako pomazánka,na dochucení pečených mletých mas.Chceme-li získat starý,zralý kajmak,prosolujeme jej o něco víc a necháme déle uležet.Chuťově má blíž k sýru a podává se v hrudkách jako součást studené předkrmové mísy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |19. června 2015
ukládám Odpovědět
Peggy89 |18. listopadu 2013
zajímavý Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!