Staňte se našimi fanoušky na:

Kakaová Olé roláda

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
46× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Krém 1 pudink v prášku Créme Olé vanilka Dr. Oetker 200 g zakysané smetany 16% 1 lžíce moučkového cukru 1 Poleva tmavá Dr. Oetker 100 ml plnotučného mléka Z bílků, špetky soli a vody vyšleháme sníh. Poté zašleháme cukr, žloutky a mouku promíchanou s pudinkovým práškem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 10 minut. Zakysanou smetanu promícháme s mlékem, přisypeme pudinkový prášek bez vaření, cukr a rozehřátou vlažnou polevu. Vše dobře prošleháme asi 3 minuty. Upečený plát necháme asi 5 minut zchladnout, stáhneme papír a celý potřeme asi 2/3 krému. Potřený plát stočíme do rolády, povrch natřeme zbývajícím krémem a obalíme dle chuti v kokosu, nebo mletých mandlích. Roládu před krájením necháme 1 - 2 hodiny odpočinout. Pozn. - mléko a zakysaná smetana musí mít pokojovou teplotu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vii |17. března 2013
Vypadá krásně, někdy vyzkouším. Odpovědět
roxana-zdena |16. března 2013
Právě jsem zbodla 3 zákusky. Tohle si nechám na zítřek! :-) Odpovědět
mirisek|18. srpna 2015
Dobrota Odpovědět
krups|11. června 2014
krásná, ukládám Odpovědět
rufan|25. července 2013
mňam Odpovědět
Aggie|17. května 2013
mňam Odpovědět
fany|18. března 2013
mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!