Finské bonbony I
30
7
9
Na košíčky smíchejte mouku, kakao a cukr, pak přidejte máslo nakrájené na malé kousky a oba žloutky. Vypracujte těsto a vyložte jím formičky. Dno propíchněte vidličkou a uložte na hodinu do lednice. Pečte 20-25 minut na 180°C. Nechte trochu vychladnout a ještě teplé opatrně vyklopte. KRÉM: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g 60% čokolády Čokoládu se smetanou rozpusťte a zamíchejte, aby vznikl hedvábně jemný krém. Dejte chladit do lednice, aby mírně ztuhnul. Vychladlé košíčky naplňte krémem a posypte kakaem. Ozdobte ovocem (můžete i nasekanými oříšky), a nechejte v lednici úplně ztuhnout. Ovoce na ozdobu: maliny, jahody, borůvky, třešně ... ap.