Náplň: 1/2 l mléka, 6 lžic hrubé mouky, 2 balíčky vanilkového cukru, 200g másla, 200g cukru Z mouky, cukru, másla, vejce, amonia a kakaa vymícháme těsto, které si potom rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na placku a upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Necháme asi dva dny odležet. Z 1/2 litru mléka, hrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme kaši. Necháme ji vychladnout a zatím utřeme máslo s cukrem, které pak přidáme do vychladlé kaše. Vzniklou hmotu rozdělíme na tři části. První odleženou upečenou placku potřeme jedním dílem připravené náplně. Navrch položíme piškoty namočené v rumu. Potřeme druhou částí náplně a navrch natřeme vrstvu malinového nebo rybízového džemu. Pokryjeme třetí vrstvou náplně a navrch položíme druhou upečenou placku. Celé polijeme čokoládovou polevou a necháme proležet. Pro zlepšení vzhledu můžeme povrch polít nejdřív bílou a poté tmavou čokoládou a jehlicí vyvzorovat.