Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vedle vymícháme máslo se žloutky do pěny, k nimž postupně přisypeme Korunní cukr na pečení a vanilkový cukr. Jakmile se cukry rozpustí a hmota je hladká, začneme střídavě přidávat rozemleté mandle, tuhý sníh a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme kakao nebo nastrouhanou čokoládu. Formu na chlebíček vymažeme tukem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Pokud si nejsme jisti, zda už je chlebíček dostatečně propečený, vezmeme dřevěnou špejli a zapíchneme ji doprostřed. Pokud je po vytažení špejle suchá, případně se na ni přichytávají drobky, můžeme chlebíček vyndat. Je-li špejle mokrá nebo jsou na ní kousky mazlavého těsta, pečeme dál a pokus za cca 5 minut zopakujeme. Po vytažení moučníku z trouby jej ponecháme ve formě, dokud se nezačne trošku odtahovat od stěn. Poté ho vyklopíme a necháme vystydnout. Vychladlý kakaový chlebíček těsně před podáváním nakrájíme na plátky a pocukrujeme moučkovým cukrem.