TĚSTO: 5 vajec, 140g cukru krupice, 150g polohrubé mouky, 50g kakaa, 4 lžíce oleje, tuk a hrubá mouka na formu NÁPLŇ: 500ml smetany ke šlehání, 50g cukru krupice, 40g kakaa, 4 banány, DOKONČENÍ: 100g sekaných lískových oříšků, 100g bílé čokolády, 150g hořké čokolády, 1 banán na ozdobu Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Když se směs zahřeje, vyjmeme ji z lázně a vyšleháme do pěny. Zlehka vmícháme mouku promísenou s kakaem a olej. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (nejlépe o průměru 28 cm), pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 160°. Do kastrůlku vlijeme s,etanu a vsypeme cukr s kakaem. Směs přivedeme pomalu k varu a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme zcela vychladnout. Oloupané banány podélně rozpůlíme. Korpus vložíme do čisté dortové formy, poklademe polovinou banánů a potřeme polovinou krému. Na ni rozložíme zbylé banány a zakryjeme je zbylým krémem. Povrch dortu uhladíme a dort vložíme do chladna zatuhnout.. Z bílé a hořké čokolády připravíme pomocí škrabky na brambory větší hobliny. Ztuhlý dort dozdobíme po obvodu sekanými oříšky, svrchu čokoládovými hoblinkami a kolečky banánu.