Plněné knedlíky - Ölands Kroppkakor
60
1
1
Na cibuli položíme ryby, osolíme, opepříme, polijeme olejem, vínem a vodou a přidáme tymián. Nastavíme si troubu na 150 stupňů a pečeme 20-30 minut, hotová ryba bude mít ve středu teplotu 55 stupňů. Spaříme (blanšírujeme 3-4 minuty) hráškové lusky a chřest, oboje nakrájené na větší kousky. Potom do pánve vložíme máslo, na kterém zlehka a krátce orestujeme jarní cibulku se spařenou zeleninou. Nakonec opravdu krátce orestujeme na másle krevety s trochou bílého pepře (komu to nevadí, může krevety vložit nerestované). Z ryby odstraníme kůži a kosti, podáváme na nové brambory s blanšírovanou zeleninou, krevetami, nastrouhaným křenem a snítkou kopru.