Staňte se našimi fanoušky na:

Kambalové filety s červenou čočkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • mletý pepř
  • růžičky brokolice
  • 1 šalotka (jemně nasekaná)
  • 1 lžička mleté kurkuma
  • 200 g čočky červené z konzervy
  • 4 filety kambaly (asi 500-600 g)
  • 3/4 hrnku pažitky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 l kuřecího vývaru
  • 3 stroužky lisovaného česneku

Pracovní postup:

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na prudkém plameni restujeme 2-3 minuty čočku, česnek, šalotku a kurkumu. Pak přilijeme vývar a mírně povaříme asi 4 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme pažitku a odložíme pánev stranou. Ostrým nožem uděláme na kůži filetů několik zářezů. Každý filet opíkáme asi 2 minuty po každé straně, okořeníme dle chuti. Filety servírujeme na červené čočce s broklicí připravené na páře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |22. února 2014
Moc dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!