S OKURKOU - 4 plátky celozrnného chleba, 70g lučiny, 1/2 salát.okurky, sůl, 2 lžíce řeřichy Z chleba odkrojit kůrku, lučinu dochutit solí,pepřem a namazat na plátky chleba. Okurku omýt, nakrájet na tenké plátky a položit na namazané chleby, šikmo rozkrojené. Posypat řeřichou. S CHŘESTEM - 4 plátky celozrnného chleba, 1 sklenice sterilovaného chřestu, 70g přírodního sýra, 8 plátků parmské šunky Plátky chleba nakrájet na čtverečky, chřest scedit, podélně rozkrojit (délku upravit podle velikosti chleba). Parmskou šunku podélně rozpůlit a zarolovat do ní rozkrájený chřest. Na chleba nanést trochu přírodního sýra a položit na něj roličku šunky a chřestem. S KAVIÁREM A UZENÝM LOSOSEM - 1 celozrnná bageta, 70g lučiny, 25g kaviáru, 50g uzeného lososa, 3/4 limetky, petrželka Bagetu rozkrájet na plátky a vykrajovátkem vychat kolečka. Potřít lučinou a ozdobit kouskem uzeného lososa, kaviárem, plátkem limetky a petrželkou.