KANAPKY S RYBÍ PĚNOU (15 kousků - doba přípravy cca 20 minut) 3 silnější krajíčky chleba, 1 šproty v oleji, 50g másla, sůl, pěpř, 2 limetky, 1/2 lžičky hořčice, 80g měkkého tvrohu, cibuli kopr a petrželku na ozdobení Rybičkám oddělíme ocásky, jeř odložíme stranou. Vidličkou šproty rozmačkáme, přidáme tvaroh, sůl pepř i hořčici a vyšleháme do jemné pěny. Z chleba vykrájíme kulaté kanapky, které potřeme máslem. Limetky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na každý plátek chleba položíme plátek limetky a na ni sáčkem nastříkáme pěnu. Ozdobíme ocáskem rybičky a petrželkou. KREKRY S KAVIÁREM (40 kousků - doba přípravy cca 10 minut) 1-2 balíčky slaných krekrů, 2 lučiny, 50g másla, sůl, bílý pepř, 1/2 limetky, 50g červeného kaviáru, kopr a hlávkový salát na ozdobení Máslo s lučinou, solí a pepřem vyšleháme do pěny. Sáčkem s hvezdicovou trubičkou nastříkáme pěnu na okraje každého krekru. Do středu vložíme kaviár, který ozdobíme plátkem limetky a snítkou kopru. Můžeme podávat obložené hlávkovým salátem.