Recept pro 5 osob: Slaninu drobně pokrájíme a necháme se lžící oleje a celým kořením (bob.list, n.koření,celý pepř) rozpustit a zesklovatět. Pak přidáme oloupanou a drobně nasekanou cibuli a za stálého míchání orestujeme. K základu přidáme na kousky nakrájenou kančí kýtu (nebo jiné kousky masa vhodné na guláš) a spolu s kostičkami kořenové zeleniny a osmahneme ze všech stran. Osolíme, opepříme, okmínujeme, zaprášíme mletou paprikou a ochutíme majoránkou. Maso podlijeme vývarem a pod poklicí necháme mírným varem, za občasného promíchání, dusit až do změknutí masa (t.j. cca 1 a 3/4 hodiny). Lišky očistíme a podusíme je spolu s nudličkami pórku na másle těsně před podáváním. Kančí guláš na talíři ozdobíme směsí lišek a podáváme. Vhodná příloha jsou bramborové noky nebo knedlíky. 1 porce = 540 kcal - T 36 - S 10 - CH 181