Staňte se našimi fanoušky na:

Kančí kýta se šípkovou omáčkou recept

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Odblaněné maso protkneme proužky slaniny a osolíme. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme kečup, koření, šípkový protlak a krátce osmahneme. Do zeleninové směsi vložíme maso, podlijeme je částí vývaru nebo vody a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme je a vypečenou šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme zbývajícím vývarem nebo vodou. Dobře promícháme a omáčku asi 15 minut provaříme. Nakonec přidáme smetanu a ještě krátce prohřejeme. Z hotové omáčky vyjmeme koření, rozmixujeme ji a dochutíme citronovou šťávou. Studené maso nakrájíme na plátky a před podáváním je v omáčce prohřejeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

klara4 |13. února 2013
to může být dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!