Špalíčky z bůčku
60
0
2
Odblaněné maso protkneme proužky slaniny a osolíme. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme kečup, koření, šípkový protlak a krátce osmahneme. Do zeleninové směsi vložíme maso, podlijeme je částí vývaru nebo vody a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme je a vypečenou šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme zbývajícím vývarem nebo vodou. Dobře promícháme a omáčku asi 15 minut provaříme. Nakonec přidáme smetanu a ještě krátce prohřejeme. Z hotové omáčky vyjmeme koření, rozmixujeme ji a dochutíme citronovou šťávou. Studené maso nakrájíme na plátky a před podáváním je v omáčce prohřejeme.