Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Slaninu vcelku opečeme na másle. Potom přidáme kořenovou zeleninu a společně s kořením a cukrem ji restujeme. Po chvilce vsypeme cibuli a dozlatova ji opečeme. Maso nakrájíme na kostky. Osolíme je a opepříme a opečeme na oleji ze všech stran. Přilijeme 100 ml červeného vína a necháme ho zredukovat. Opečené maso přemístíme do zeleniny, přilijeme šípkové pyré, přidáme brusinkový džem a společně je zarestujeme. Vlijeme zbylé červené víno a zvěřinový vývar tak, aby maso bylo ze tří čtvrtin ponořeno, přikryjeme je poklicí a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Měkké maso uložíme do kastrůlku a omáčku dochutíme brusinkami, solí, pepřem a přecedíme. Ragú podáváme s kroketami.