Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. Špek nakrájíme na silnější nudličky, kančí pořádně očistíme a prošpikujeme je větší částí špeku. Pak maso osolíme a opepříme, svážeme provázkem a zbylý špek necháme rozpustit v hrnci. Ke slanině přidáme kořenovou zeleninu, cibuli i koření a všechno orestujeme dozlatova. Do hrnce přidáme svázané maso a ze všech stran je opečeme, až bude mít hnědou barvu. Pak maso podlijeme červeným vínem, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme a necháme v teple. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme asi 1/4l vody, prošleháme a provaříme. V omáčce rozmícháme zavařeninu a prohřejeme. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou, osolíme a opepříme. Pak omáčku propasírujeme přes sítko a podáváme s plátky masa a špekovými knedlíky.