Maso nakrájejte na řízky (velikostí menší dlaně) a rozklepejte. Do připravené marinády v misce naložte řízky nejméně na 1/2 hodiny (je lepší i déle). Pak řízky vyndejte a nad miskou nechte okapat. Na každý položte tenký plátek šunky. Pak si připravte nádivku: na pánvi na troše oleje osmahněte pokrájené mandle, přidejte usekané máčené houby, rozinky pokrájené zbytky šunky (tučné okraje), zalijte 1/2 zbylé marinády, nechte vydusit a pak přidejte vejce (nebo bílky), zamíchejte a nechte ztuhnout. Vzniklou nádivku dávejte na plátky kuřete se šunkou, stočte je, sepněte párátky a závitky grilujte ze všech stran dočervena. Zbytek matinády doplňte 2 lžícemi oleje, zahustěte lžičkou škrobové moučky a povařte. Ze závitků před podáváním odstraňte párátka, prokrájejte je na tenké plátky a polijte omáčkou (ze zbytku marinády). Obložte zeleninou, hodí se k tomu rýže nebo pečivo. Závitky se mohou použít jako hlavní jídlo, ale i jako předkrm.