Staňte se našimi fanoušky na:

Kantonské kuřecí závitky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl na marinádu
  • 1 vejce nebo 2 bílky
  • 1 lžička citronové šťávy nebo octu na marinádu
  • 300 g vepřové šunky od kosti
  • 2 lžíce mandlí (krájených, oloupaných)
  • 2 lžíce medu na marinádu
  • 1 lžíce vína na marinádu
  • 1 lžíce rozinek (máčených)
  • 2 lžíce shiitake (sušených)
  • 1 cibule (větší, pokrájená, na marinádu)
  • 5 lžic sójové omáčky (na marinádu)
  • 1 kg kuřecího masa (vykostěného)

Pracovní postup:

Maso nakrájejte na řízky (velikostí menší dlaně) a rozklepejte. Do připravené marinády v misce naložte řízky nejméně na 1/2 hodiny (je lepší i déle). Pak řízky vyndejte a nad miskou nechte okapat. Na každý položte tenký plátek šunky. Pak si připravte nádivku: na pánvi na troše oleje osmahněte pokrájené mandle, přidejte usekané máčené houby, rozinky pokrájené zbytky šunky (tučné okraje), zalijte 1/2 zbylé marinády, nechte vydusit a pak přidejte vejce (nebo bílky), zamíchejte a nechte ztuhnout. Vzniklou nádivku dávejte na plátky kuřete se šunkou, stočte je, sepněte párátky a závitky grilujte ze všech stran dočervena. Zbytek matinády doplňte 2 lžícemi oleje, zahustěte lžičkou škrobové moučky a povařte. Ze závitků před podáváním odstraňte párátka, prokrájejte je na tenké plátky a polijte omáčkou (ze zbytku marinády). Obložte zeleninou, hodí se k tomu rýže nebo pečivo. Závitky se mohou použít jako hlavní jídlo, ale i jako předkrm.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!