Staňte se našimi fanoušky na:

Kapr na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

PO NÁMOŘNICKU 800g kapra, 60g másla, 30g hl. špaldové mouky, 200g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, tymián, 6 kaparů, 2 lžíce hořčice, 2dl bílého vína, 2dl vývaru z kostí, sůl, petrželka Na porce nakrájeného kapra osolíme a necháme 30 minut odležet. Do kastrolu vymazaného polovinou másla dáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, kapary a nakonec porce kapra. Pak zalijeme vínem a vývarem, přidáme hořčici a dusíme na mírném ohni pod pokličkou. Když je maso měkké a zelenina mírně rozdušená, vyndáme porce kapra a šťávu přecedíme. Do šťávy přidáme kousek čerstvého másla, porce rozdělíme na talíře, poléváme šťávou, do které nakrájíme petrželku. Příloha: vařené brambory. LUCIFERŮV 800g kapra, citronová šťáva, trochu oleje, 50g másla, curry koření, worcestr, 1 lžíce kaparů, kapie sterilovaná, mletý pepř, kečup, sůl Kapří maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olejem. Opékáme na rozehřátém grilu. Na másle a na oleji zpěníme curry, worcestr a zalijeme 1/2dl vody, přidáme kečup a kapary, převaříme a polijeme hotového kapra. Příloha: opečené brambory nebo hranolky. VE VINNÉ OMÁČCE 800g kapra, 300g kořenové zeleniny, 5 kuliček pepře a nového koření, 1 bobkový list, 100g cibule, 150g majonézy, sůl, citronová šťáva, ocet, asi 2dl bílého vína Kořenovou zeleninu nakrájíme na kolečka, dáme na kastrol, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mírně zalijeme vodou a trochou octa, přidáme koření a povaříme. Kapra osolíme a dáme do zeleninového základu, na mírném ohni asi 20 minut dusíme. Pak kapra necháme ve vývaru vychladnout. Studené porce přendáme do oválné porcelánové misky. Vývar z ryby přecedíme, zeleninu procedíme a prolisujeme, smícháme s majonézou, zředíme vínem a rozšleháme. Ochutíme citronovou šťávou, přisolíme a znovu rozšleháme, kapra omáčkou na talíři přelijeme. Příloha: smažené hranolky, brambory nebo bramborový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |12. září 2015
kapr je u nás oblíbený, ráda recepty vyzkouším, 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!