Staňte se našimi fanoušky na:

Kapr na černo

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rybu naporcujeme, osolíme a necháme chvilku odležet. Osmažíme nakrájenou zeleninu s cibulí, přidáme koření, citronovou kůru, zalijeme horkou vodou a osolíme. Do vroucího základu vložíme kapra a zvolna vaříme.Uvařené porce vyjmeme. Do základu přidáme nastrouhaný perník, pivo, povidla a povaříme. Omáčku ochutíme červeným vínem, cukrem, citronovou šťávou a přecedíme ji na kapří maso.Nakonec přidáme rozinky a na nudličky nakrájené mandle. Podáváme s vařenými bramborami nebo krajíčky bílé veky opečenými na másle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!