Staňte se našimi fanoušky na:

Kapr na černo s mandlemi

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Porce kapra vložíme do slané vařící vody a zvolna vaříme asi 15 min. Na polovině tuku osmažíme do růžova krájenou zeleninu a cibuli s trochou cukru, aby základ zhnědl, aniž by se zelenina přepálila. Pak přidáme nakrájený citrón, ocet, strouhaný perník, divoké koření, povidla, zalijeme vývarem z ryb, rozmícháme a zvolna vaříme asi 5 min. Pak zahustíme jíškou a za stálého míchání vaříme nejméně 1 hodinu. Omáčku procedíme, přidáme víno, upravíme podle chuti, přídáme hrozinky, na nudličky krájené mandle, vařené na kostky krájené švestky a znovu převaříme. Podáváme s vařeným bramborem a na talíři kapra přeléváme omáčkou. - Recept cca na 5 porcí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!