Staňte se našimi fanoušky na:

Kapr po čínsku

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

VAŘENÝ V PÁŘE 1kg kapra, 1 a 1/2 lžičky zázvoru, 1 a 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička kopru, 1 a 1/2 lžičky soli Kapra očistěte, vykuchejte a odkrojte hlavu. Přes hřbet nakrájejte porce široké asi 5cm (podkovy). Porce naskládejte do porcelánové mísy a zasypte kořením a solí. Mísu dejte na napařovací hrnec a zakryjte poklicí, asi 10 minut vařte na silnějším ohni. Pak ztlumte a zvolna vařte asi 45 minut, až se velké kosti začnou oddělovat od masa a vystupovat na povrch, kapr je hotový. Ochutnejte a případně dochuťte, porce kapra rozdělte na talíře a polijte vývarem, který zbyl na dně mísy. Pro chuť, můžete mezi porce kapra, dát pár špalíků pórku. LIU 800g kapra, olej na smažení; Těstíčko: 2 bílky. 2 lžíce maizeny, pálenka na rozředění; Zálev: 1/4 l vývaru z masoxu, 1 pórek, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička zázvoru, 1 lžička krupicového cukru, špetka chilli, 1 lžíce octa, 1 lžička maizeny, asi 3 lžíce oleje Kapra položte kůží na prkénko a nožem odřízněte páteř, přidržujte plochou sevřených prstů a pod rukou odřízněte velké žeberní kosti, pak odřízněte konec ocasu. Kapra otočte kůži nařízněte a stáhněte, na prkénku zbude nevysoký plát masa. Z jeho povrchu se po vlákně seřezávají plátky silné asi 3mm. Nesolené plátky namáčejte v těstíčku a smažte je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 5 minut, až obal mírně ztmavne. Zlatavou barvu dodá plátkům zálev, který si připravíte na velké pánvi. Nejprve na oleji osmažte pórek nakrájený na nudličky, pak přidejte vývar, sójovou, zázvor, chilli a cukr. Nechte povařit asi 5 minut, přidejte ocet, promíchejte a do šťávy dejte plátky. Hned jak trochu zvláční zakápněte šťávu maizenou rozmíchanou v troše pálenky. Pak obsah pánve protřepte, rybu přendejte na mísu a polijte šťávou. SLADKOKYSELÝ 1,5kg kapra, 1 malá konzerva ananasu a 1 mandarinek, hrst opražených mandlí, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce octa, 2 lžíce cukru, 4 lžíce maizeny, 1 lžička soli Kapra zbavte šupin, odřízněte ploutve, vyndejte vnitřnosti, skřele a vydloubněte oči. Rybu omyjte a po obou stranách nařízněte střed ryby několika šikmými řezy, pak osolte a potřete na povrchu i uvnitř rozšlehaným bílkem. Kapra dejte do pekáče s horkým tukem, tak aby byl částečně ponořený. Smažte na sporáku, nikoli v troubě, po obou stranách, až zezlátne (asi 1/2 hodiny). Připravte si omáčku - do hrnce dejte vodu, šťávu z kompotů, sójovou omáčku, cukr a sůl. vařte asi 5 minut, pak přidejte maizenu rozmíchanou v troše studené vody. Zahustěte až bude kapr osmažený. Omáčku míchejte a když mírně zhoustne odstavte z ohně. Osmaženého kapra přendejte na mísu, oční důlek ozdobte barevně výraznou zeleninou, mandarínky naskládejte do zářezů, ananas s mandlemi rozložte po stranách a nalijte na kapra omáčku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!