Staňte se našimi fanoušky na:

Kapr s paprikovým zelím - dia 67g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 cibule
  • mladá, 1 cuketa
  • dlle chuti sůl
  • na opečení tuk
  • 1 lžička mletá paprika sladká
  • 1 lžička mouka hladká
  • mletá sladká papriky, 1 lžička
  • drcený, 1/2 lžičky pepř
  • očištěný s kůží, 600 g kapr
  • 400 g zelí kysané
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce máslo
  • hladká mouka, 1 lžíce
  • 1 dl bílé víno
  • anýzový, 0,5 dl likér
  • 0,6 dl olej
  • 1 dl zakysaná smetana

Pracovní postup:

Naporcovaného kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme 2 hodiny v chladu. V kastrůlku zpěníme na oleji nakrájenou cibuli, zaprášíme ji mletou paprikou a moukou, za stálého míchání orestujeme a zalijeme vínem. Vše promícháme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené zelí, smetanu a anýzový likér a dusíme po pokličkou 15 minut. Odleželé porce kapra obalíme ve směsi mleté papriky, mouky a pepře a opečeme na rozpáleném oleji. Přeložíme je do pekáčku a pečeme ještě 15 minut při 150°. Cuketu nakrájíme škrabkou na brambory na tenké plátky a krátce je spaříme vroucí osolenou vodou. Na talíře rozdělíme nudle, zelí a plátky cukety, které pokapeme rozehřátým máslem, nakonec doplníme pečeným masem. Jako příloha se hodí např. široké nudle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |2. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!