Staňte se našimi fanoušky na:

Kapr v rosolu

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kapra zbavíme šupin a vnitřností a omyjeme. Rybu podél páteře rozkrojíme na polovinu a potom na menší porce. Kůži nařízneme ,aby porce při vaření nezměnily tvar. Hlavu s páteří a kořením a zeleninou zalijeme vodou a uvaříme vývar, který solíme až nakonec. Do procezeného teplého vývaru vložíme porce a vaříme na mírném ohni 15 až 20 minut. Potom vývar necháme vychladnout, ryby vyjmeme, položíme do mísy, ozdobíme nakrájenými vejci, mrkví, rajčaty, citronem, atd.vše zalijeme procezeným vývarem, do něhož jsme zamíchali rozpuštěnou želatinu. Necháme ztuhnout. Podáváme jako studený předkrm s pečivem nebo bílým chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!